Bøgelunden Hadsund

Hadsund - en perle i Nordjylland

Mange som ikke kender Hadsund nærmere forestiller sig ikke byens muligheder. Hadsund har nemlig meget mere at byde på, end man tror.

Byen er beliggende i Nordjylland, tilhørende Mariagerfjord Kommune som ligeledes tæller Hobro, Arden og Mariager af større byer. Fra Hadsund er der 20 minutters kørsel til Hobro, 30 minutter til Randers samt 40 minutter til Aalborg.

Hadsund er en skøn havneby som - trods sin størrelse - har alt hvad hjertet begærer. Byen rummer både bibliotek, biograf, folkeskole, teknisk skole, idrætshal og meget mere. Men udover at byen har alle  faciliteter til hverdag og underholdning byder den også på alt den smukke natur som Danmark har. Her er nemlig både en storslået skov, dejlig badestrand, åbne marker og et fantastisk havnemiljø. Alt det som skaber en god atmosfære for hele familien. Hvad end det er vinter, sommer, efterår eller forår så er Hadsund lige fantastisk på alle tidspunkter af året.

Hverdagen som beboer i Hadsund og Mariagerfjord Kommune

Men hvordan vil hverdagen blive som beboer i Hadsund og Mariagerfjord Kommune? I det følgende er samlet en kort gennemgang af forskellige områder som vil berøre familien i hverdagen.

Folkeskole, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser

Hadsund Skole har klasser fra 0. - 9. klasse. De har ligeledes SFO til morgen- og eftermiddagspasning af børnene i 0. til og med 3. klasse. Når folkeskolen slutter er der mange uddannelsesmuligheder i området. Hvis det ønskes er der Mariagerfjord 10. klassescenter som har afdelinger både i Hobro og Hadsund.
Desuden kan nævnes Tech College Mariagerfjord (Teknisk Skole) som er ligeledes er beliggende i Hadsund. I samme lokaler hører VUC Hadsund til, hvor der udbydes den 2.årige HF uddannelse.

Skal de unge på Handelsskolen eller gymnasium er det i Hobro eller Randers det foregår. Handelsskolen Minerva som har afdelinger i Hobro og Randers tilbyder den 3-årige HHX og den 2-årige HG. Mariagerfjord Gymnasium i Hobro tilbyder den 2-årige HF samt 3-årige STX.

På Erhvervsakademi Dania for at tage en 2-årig videregående uddannelse til f.eks. markedsføringsøkonom, finansøkonom eller produktionsteknolog.

Endeligt er Aalborg byen med næsten alle muligheder indenfor uddannelse.

Erhvervslivet

Erhvervslivet i Mariagerfjord Kommune er blomstrende og rummer flere internationalt kendte virksomheder.
Som Mariagerfjord Kommune selv beskriver det på deres hjemmeside, www.nogetforlivet.dk:

Mariagerfjord er kendetegnet ved et særdeles sundt erhvervsliv med en relativ stor andel større og internationalt kendte virksomheder, men også en lang række mindre virksomheder, for hvilket den globale orientering er naturlig.

Vidste du f.eks. at Mariagerfjord bl.a. byder på stærkt internationalt orienterende virksomheder som DS-Gruppen, Akzo Nobel Salt, Rockwool, Uponor, Nilfisk Alto, Urtekram, JKF Industri, NOPA, Dantherm, Univeyor, Space Com, Crawford og mange flere.”

Af større virksomheder som er beliggende i Hadsund kan bl.a. nævnes Danish Crown og Trip Trap.

Idrætsforeninger for både børn og voksne

I fritiden er der rig mulighed for at benytte sig af en af de mange idrætsforeninger som findes i Hadsund.
Her kan bl.a. nævnes Hadsund Boldklub som rummer både håndbold, fodbold og petanque, Rideklubben Hadsund, Hadsund Linedancers, Bekkerdans, Hadsund Gymnastikforening og mange flere. Såfremt holdaktiviteter o.l. ikke passer ind i skemaet kan der gøres brug af det lokale fitnesscenter, Fitnessmaster.  

Hvad kan jeg opleve?

Men udover idræt har Hadsund også mange andre aktiviteter og oplevelser at byde på. Hadsund Kulturcenter rummer bl.a. bibliotek, biograf, og spillestedet Frikvarteret. Derudover findes der svømmehal i byen samt flere restauranter.

Hadsund har desuden gode muligheder for shopping i byens mange butikker: Imerco, Intersport, Ønskebørn, Tøjeksperten, Thiele, Sportigan, Matas, Marcus, Legekæden, Bog & Ide, Expert for blot at nævne nogle enkelte.

Af dagligvarebutikker kan nævnes Fakta, Netto og Super Brugsen.  

Hadsund har efter sigende Danmarks smukkeste gågade med vandløb, stenskulpturer, overdækket butikstorv og et helt nyt torvemiljø med vandkunst.

Af oplevelser og andre seværdigheder bør nævnes den storslåede natur der findes i området såsom Thygeslund Skov, Rold Skov, Bramslev Bakker, Rebild Bakker, Vikingeborgen Fyrkat, sejltur med "Svanen" i Mariager Fjord og badestranden i Øster Hurup ved Kattegat.
 

Hvis uheldet sker..

Skulle uheldet være ude, således at der er behov for læge eller sygehus, findes der flere læger i Hadsund, ligesom der findes sygehus med akut modtagelse i Hobro. Tillige kan nævnes at der findes flere tandlæger og speciallæger.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk